Update@Campus '22 - Talent management: het managen van eigen en andermans talenten

Wanneer
25-10-2022 van 19:00 tot 23:00
Waar
Campus Coupure - auditorium Oehoe
Voertaal
Nederlands
Contact
aig@ugent.be

AIG en de faculteiten Bio-ingenieurswetenschappen en Ingenieurswetenschappen en Architectuur nodigen je van harte uit op de komende editie van Update@Campus, een boeiende lezing over een niet-technisch thema dat relevant is voor ingenieurs. Aansluitend volgt een receptie waarop je kan bijpraten met collega's en/of (oud-)studiegenoten. Update@Campus is dit jaar volledig gewijd aan 'talent management' of het runnen van eigen en andermans talenten.

update@campus22.jpg

Beroepsinteresses: de vergeten groente van duurzaam talent management

Voor individuele werknemers wordt het plannen en vormgeven van hun loopbaan steeds vaker voorgesteld als een traject dat gaat over het inzetten en ontwikkelen van talenten. Heel wat organisaties schakelen van ‘human resource management’ naar ‘talent management’, maar wat betekent dat nu eigenlijk?

Het eerste deel van de lezing kijkt kritisch naar de trend ‘talent management’? In welke mate is dit werkelijk iets nieuws? Hoeveel talenten zijn er? Heeft iedereen (een) talent? Is talent ontwikkelbaar? Aan de hand van populaire concepten zoals ‘learning agility’ worden heel wat vragen beantwoord. 
Het tweede deel zoomt in op de rol van professionele voorkeuren en beroepsintersses van mensen in de context van 'talent management'. Stellingen als 'Wat je graag doet, doe je beter' en 'Kies een job die je graag doet, en je hoeft geen dag van je leven nog te werken' dienen hierbij als vertrekpunt. In het kader van bijvoorbeeld 'job crafting' vormen dergelijke interessepeilingen een belangrijke hoeksteen van de verschillende aspecten van 'strategisch talent management'. Deelnemers aan deze sessie worden uitgenodigd om dit (online) assessment op voorhand te doorlopen en krijgen een persoonlijk feedbackrapport doorgestuurd voor aanvang van het event. 

De lezing wordt gegeven door prof. dr. Bart Wille van de Vakgroep Ontwikkelings-, Persoonlijkheids- en Sociale Psychologie aan UGent.

Programma

19.00u. - 19.30u.: Ontvangst
19.30u. - 19.35u.: Verwelkoming
19.35u. - 21.00u.: Lezing door prof. dr. Bart Wille
21.00u. - 23.00u.: Netwerkreceptie in Agora

Prijzen + tickets

  • gratis voor leden van AIG, ABIG, ie-net, UGain-alumni, personeelsleden en studenten van de faculteiten Ingenieurswetenschappen en Architectuur en Bio-ingenieurswetenschappen UGent
  • andere deelnemers: 30 euro per persoon
Registreer online