Stijn Joye

Stijn Joye

Vakgroep Communicatiewetenschappen
Faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen

Website: http://www.ugent.be/ps/communicatiewetenschappen/nl
Telefoon: +32 9 264 68 92
E-mail:

Onderzoeksthema's: Identiteit | Taal

Volledige bibliografie

Stijn Joye is als professor verbonden aan de vakgroep Communicatiewetenschappen (UGent) en is verder lid van Centre for Cinema & Media Studies, Center for Journalism Studies en Health, Media & Society. Eerder doceerde hij aan Erasmus Universiteit Rotterdam en in 2012 was hij 'Visiting Fellow' aan LSE en later aan Sichuan University (UIP) in 2016 en 2017.

Zijn onderzoek spitst zich toe op internationale nieuwsverslaggeving met focus op representatie van lijden naar aanleiding van crisissituaties alsook op aspecten van nabijheid zoals domesticatie en koloniale verleden. Een andere onderzoekslijn betreft het concept van artistieke imitatie binnen film waarbij onderzoek ingaat op de case van Vlaams-Nederlandse remakes.

Joye is Associate Editor van International Communication Gazette, book review editor van Communications: The European Journal of Communication Research, oud-chair van ECREA’s International & Intercultural Communication sectie en penningmeester van NeFCA alsook vice-chair van de werkgroep Intercultural Communication & Diversity. Sinds 2020 is hij lid van het FWO Review College 2021-2023.

 

Recente publicaties