Zitten de beste antidepressiva in je spieren (Prof. Wim Derave)

(23-12-2021)

Zitten de beste antidepressiva in je spierenIs wandelen of sport echt het beste medicijn dat er bestaat? Hoe kan je echt zijn wie je bent? En waarom voelen mensen zich niet goed in hun vel? Naar aanleiding van 'De Warmste Week'brengt de Universiteit van Vlaanderen enkele colleges rond het thema'Kunnen zijn wie je bent'.

Een op de vijf Vlamingen geeft aan niet zichzelf te kunnen zijn. Ze kunnen dat niet door hoe ze eruit zien, wie ze graag zien, omdat ze minder kansen krijgen in het leven of omdat het mentaal of fysiek (even) wat minder gaat. Daarom is het thema van De Warmste Week dit jaar "Kunnen zijn wie je bent, dat verdient iedereen".

Naar aanleiding van 'De Warmste Week'brengt de Universiteit van Vlaanderen deze week van maandag tot donderdag enkele colleges rond het thema "Kunnen zijn wie je bent". Zitten de beste antidepressiva in je spieren?
Je hoort wel eens dat sport of beweging het beste medicijn is dat er bestaat. Maar hoe kan een kwartiertje wandelen ooit even goed werken als een zorgvuldig samengesteld pilletje? Dat is een vraag die Wim Derave, professor inspanningsfysiologie aan de UGent, beantwoordt.

https://radio1.be/hoe-goed-een-kwartiertje-wandelen-echt-voor-je-mentale-gezondheid-en-werkt-sporten-beter-dan

Klik hier om het Youtube filmpje te bekijken