Vrijstellingen aanvragen in de opleiding Geneeskunde

Neem de informatie over vrijstellingen eerst goed door vooraleer je een aanvraagprocedure opstart!

Biochemie en Biotechnologie

 • Ik ben geslaagd voor opleidingsonderdelen van eerste bachelor Biochemie en Biotechnologie aan de UGent. Raadpleeg het met overzicht vrijstellingen en volg de stappen in het document om deze aan te vragen.
 • Ik ben bovenop de opleidingsonderdelen van eerste bachelor, geslaagd voor opleidingsonderdelen van een hoger modeltrajectjaar van de opleiding Biochemie en Biotechnologie aan de UGent. Deze extra vrijstellingen worden niet automatisch goedgekeurd. Deze vrijstellingen kan je aanvragen via deze procedure als je van oordeel bent dat de vakken dezelfde inhoud hebben.
 • Ik ben geslaagd voor opleidingsonderdelen van de opleiding Biochemie en Biotechnologie aan een andere onderwijsinstelling. Vraag vrijstellingen aan via deze procedure als je van oordeel bent dat de vakken dezelfde inhoud hebben.
 • Ik behaalde een masterdiploma in de Biochemie en Biotechnologie aan een Vlaamse onderwijsinstelling. Neem contact op met een trajectbegeleider voor meer informatie over de mogelijke vrijstellingen, het studietraject, de combinatie met werk…

Bio-ingenieurswetenschappen

 • Ik ben geslaagd voor opleidingsonderdelen van de opleiding Bio-ingenieurswetenschappen aan de UGent. Vraag vrijstellingen aan via deze procedure als je van oordeel bent dat de vakken dezelfde inhoud hebben.
 • Ik ben geslaagd voor opleidingsonderdelen van de opleiding Bio-ingenieurswetenschappen aan een andere onderwijsinstelling. Vraag vrijstellingen aan via deze procedure als je van oordeel bent dat de vakken dezelfde inhoud hebben.
 • Ik behaalde een masterdiploma in de Bio-ingenieurswetenschappen aan een Vlaamse onderwijsinstelling. Neem contact op met een trajectbegeleider voor meer informatie over de mogelijke vrijstellingen, het studietraject, de combinatie met werk…

Biomedische Wetenschappen

 • Ik ben geslaagd voor opleidingsonderdelen van de bachelor Biomedische Wetenschappen aan de UGent. Raadpleeg het overzicht met vrijstellingen en volg de stappen in het document om deze aan te vragen.
 • Ik ben bovenop de opleidingsonderdelen van de bachelor, geslaagd voor opleidingsonderdelen van de master Biomedische Wetenschappen aan de UGent. Deze extra vrijstellingen worden niet automatisch goedgekeurd. Deze vrijstellingen kan je aanvragen via deze procedure als je van oordeel bent dat de vakken dezelfde inhoud hebben.
 • Ik ben geslaagd voor opleidingsonderdelen van de opleiding Biomedische Wetenschappen aan een andere onderwijsinstelling. Vraag vrijstellingen aan via deze procedure als je van oordeel bent dat de vakken dezelfde inhoud hebben.
 • Ik behaalde een masterdiploma in de Biomedische Wetenschappen/Biomedical Sciences aan een Vlaamse onderwijsinstelling. Neem contact op met een trajectbegeleider voor meer informatie over de mogelijke vrijstellingen, het studietraject, de combinatie met werk…

Diergeneeskunde

 • Ik ben geslaagd voor opleidingsonderdelen van eerste bachelor Diergeneeskunde aan de UGent. Raadpleeg het overzicht met vrijstellingen en volg de stappen in het document om deze aan te vragen.
 • Ik ben bovenop de opleidingsonderdelen van eerste bachelor, geslaagd voor opleidingsonderdelen van een hoger modeltrajectjaar van de opleiding Diergeneeskunde aan de UGent. Deze extra vrijstellingen worden niet automatisch goedgekeurd. Deze vrijstellingen kan je aanvragen via deze procedure als je van oordeel bent dat de vakken dezelfde inhoud hebben.
 • Ik ben geslaagd voor opleidingsonderdelen van de opleiding Diergeneeskunde aan een andere onderwijsinstelling. Vraag vrijstellingen aan via deze procedure als je van oordeel bent dat de vakken dezelfde inhoud hebben.
 • Ik behaalde een masterdiploma in de Diergeneeskunde aan een Vlaamse onderwijsinstelling. Neem contact op met een trajectbegeleider voor meer informatie over de mogelijke vrijstellingen, het studietraject, de combinatie met werk…

Farmaceutische Wetenschappen

 • Ik ben geslaagd voor opleidingsonderdelen van eerste bachelor Farmaceutische Wetenschappen aan de UGent. Raadpleeg het overzicht met vrijstellingen en volg de stappen in het document om deze aan te vragen.
 • Ik ben bovenop de opleidingsonderdelen van eerste bachelor, geslaagd voor opleidingsonderdelen van een hoger modeltrajectjaar van de opleiding Farmaceutische Wetenschappen aan de UGent. Deze extra vrijstellingen worden niet automatisch goedgekeurd. Deze vrijstellingen kan je aanvragen via deze procedure als je van oordeel bent dat de vakken dezelfde inhoud hebben.
 • Ik ben geslaagd voor opleidingsonderdelen van de opleiding Farmaceutische Wetenschappen aan een andere onderwijsinstelling. Vraag vrijstellingen aan via deze procedure als je van oordeel bent dat de vakken dezelfde inhoud hebben.
 • Ik behaalde een masterdiploma in de Farmaceutische Zorg/Geneesmiddelenontwikkeling aan een Vlaamse onderwijsinstelling. Neem contact op met een trajectbegeleider voor meer informatie over de mogelijke vrijstellingen, het studietraject, de combinatie met werk…

Geneeskunde aan een andere onderwijsinstelling

 • Ik heb nog geen bachelor in de Geneeskunde behaald aan een andere onderwijsinstelling en wens over te stappen naar de opleiding Geneeskunde aan de UGent. Deze overstap wordt ten sterkste afgeraden. Neem steeds contact op met een trajectbegeleider.
 • Ik heb een bachelor in de Geneeskunde behaald aan een andere onderwijsinstelling en wens de master Geneeskunde te volgen aan de UGent. Deze overstap is mogelijk. Neem contact op met een trajectbegeleider voor meer informatie.

Ingenieurswetenschappen

 • Ik ben geslaagd voor opleidingsonderdelen van de opleiding Ingenieurswetenschappen aan de UGent. Vraag vrijstellingen aan via deze procedure als je van oordeel bent dat de vakken dezelfde inhoud hebben.
 • Ik ben geslaagd voor opleidingsonderdelen van de opleiding Ingenieurswetenschappen aan een andere onderwijsinstelling. Vraag vrijstellingen aan via deze procedure als je van oordeel bent dat de vakken dezelfde inhoud hebben.
 • Ik behaalde een masterdiploma in de Ingenieurswetenschappen aan een Vlaamse onderwijsinstelling. Neem contact op met een trajectbegeleider voor meer informatie over de mogelijke vrijstellingen, het studietraject, de combinatie met werk…

Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen/ Bewegings- en Sportwetenschappen

 • Ik ben geslaagd voor opleidingsonderdelen van eerste bachelor Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen aan de UGent. Raadpleeg het overzicht met vrijstellingen en volg de stappen in het document om deze aan te vragen.
 • Ik ben bovenop de opleidingsonderdelen van eerste bachelor, geslaagd voor opleidingsonderdelen van een hoger modeltrajectjaar van de opleiding Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen/Bewegings- en sportwetenschappen aan de UGent. Deze extra vrijstellingen worden niet automatisch goedgekeurd. Deze vrijstellingen kan je aanvragen via deze procedure als je van oordeel bent dat de vakken dezelfde inhoud hebben.
 • Ik ben geslaagd voor opleidingsonderdelen van de opleiding Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen/Bewegings- en sportwetenschappen aan een andere onderwijsinstelling. Vraag vrijstellingen aan via deze procedure als je van oordeel bent dat de vakken dezelfde inhoud hebben.
 • Ik behaalde een masterdiploma in de Bewegings- en Sportwetenschappen aan een Vlaamse onderwijsinstelling. Neem contact op met een trajectbegeleider voor meer informatie over de mogelijke vrijstellingen, het studietraject, de combinatie met werk…

Logopedische en Audiologische Wetenschappen

 • Ik ben geslaagd voor opleidingsonderdelen van de opleiding Logopedische en Audiologische Wetenschappen aan de UGent. Vraag vrijstellingen aan via deze procedure als je van oordeel bent dat de vakken dezelfde inhoud hebben. Er zijn geen vrijstellingen mogelijk op basis van credits behaald in eerste bachelor. 
 • Ik ben geslaagd voor opleidingsonderdelen van de opleiding Logopedische en Audiologische Wetenschappen aan een andere onderwijsinstelling. Vraag vrijstellingen aan via deze procedure als je van oordeel bent dat de vakken dezelfde inhoud hebben.
 • Ik behaalde een masterdiploma in de Logopedische en Audiologische Wetenschappen aan een Vlaamse onderwijsinstelling. Neem contact op met een trajectbegeleider voor meer informatie over de mogelijke vrijstellingen, het studietraject, de combinatie met werk…

Psychologie

 • Ik ben geslaagd voor opleidingsonderdelen van de opleiding Psychologie aan de UGent. Vraag vrijstellingen aan via deze procedure als je van oordeel bent dat de vakken dezelfde inhoud hebben.
 • Ik ben geslaagd voor opleidingsonderdelen van de opleiding Psychologie aan een andere onderwijsinstelling. Vraag vrijstellingen aan via deze procedure als je van oordeel bent dat de vakken dezelfde inhoud hebben.
 • Ik behaalde een masterdiploma in de Psychologie aan een Vlaamse onderwijsinstelling. Neem contact op met een trajectbegeleider voor meer informatie over de mogelijke vrijstellingen, het studietraject, de combinatie met werk…

Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie

 • Ik ben geslaagd voor opleidingsonderdelen van de bachelor Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de UGent. Raadpleeg het overzicht met vrijstellingen en volg de stappen in het document om deze aan te vragen.
 • Ik ben bovenop de opleidingsonderdelen van de bachelor, geslaagd voor opleidingsonderdelen van de master Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de UGent. Deze extra vrijstellingen worden niet automatisch goedgekeurd. Deze vrijstellingen kan je aanvragen via deze procedure als je van oordeel bent dat de vakken dezelfde inhoud hebben.
 • Ik ben geslaagd voor opleidingsonderdelen van de opleiding Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan een andere onderwijsinstelling. Vraag vrijstellingen aan via deze procedure als je van oordeel bent dat de vakken dezelfde inhoud hebben.
 • Ik behaalde een masterdiploma in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan een Vlaamse onderwijsinstelling. Neem contact op met een trajectbegeleider voor meer informatie over de mogelijke vrijstellingen, het studietraject, de combinatie met werk…

Tandheelkunde

 • Ik ben geslaagd voor opleidingsonderdelen in de bachelor Tandheelkunde aan de UGent. Raadpleeg het overzicht met vrijstellingen en volg de stappen in het document om deze aan te vragen.
 • Ik ben bovenop de opleidingsonderdelen van de bachelor Tandheelkunde, geslaagd voor opleidingsonderdelen van de master Tandheelkunde aan de UGent. Deze extra vrijstellingen worden niet automatisch goedgekeurd. Deze vrijstellingen kan je aanvragen via deze procedure als je van oordeel bent dat de vakken dezelfde inhoud hebben.
 • Ik ben geslaagd voor opleidingsonderdelen van de opleiding Tandheelkunde aan een andere onderwijsinstelling. Vraag vrijstellingen aan via deze procedure als je van oordeel bent dat de vakken dezelfde inhoud hebben.
 • Ik behaalde een masterdiploma in de Tandheelkunde aan een Vlaamse onderwijsinstelling. Neem contact op met een trajectbegeleider voor meer informatie over de mogelijke vrijstellingen, het studietraject, de combinatie met werk…

Overstap vanuit een andere opleiding

Indien jouw opleiding niet in bovenstaande lijst voorkwam dan dien je volgende procedure te doorlopen om vrijstellingen aan te vragen.

Contact

Vrijstellingen.ge@ugent.be