Infosessie postgraduaten

Voor wie
Studenten , Alumni
Wanneer
27-04-2022 van 16:00 tot 17:00
Waar
Campus Mercator, Abdisstraat 1 - lokaal 410 - Gent
Voertaal
Nederlands
Website
https://www.ugent.be/lw/vtc/nl/opleidingen/postgraduaten

Kom alles over onze postgraduaten conferentietolken en CALM te weten.

Infosessie Conferentietolken 16u tot 17u
Infosessie CALM 17u tot 18u

Met het postgraduaat Conferentietolken kan je je vervolmaken in het consecutief en simultaan tolken binnen een conferentiecontext.

Het postgraduaat biedt je een doorgedreven beroepsgerichte opleiding in het tolken die je toegang geeft tot de nationale en internationale conferentietolkmarkt. We gebruiken daarbij de nieuwste tolkinfrastructuur die op de markt voorhanden is.

Bovendien laat de opleiding je kennismaken met de nieuwste technologische ontwikkelingen, met de politieke instellingen waarin je misschien terechtkomt en met theoretische en deontologische vraagstukken.Het conferentietolken bestaat traditioneel uit consecutief tolken en simultaan tolken. Hoewel in het beroepsleven vooral simultaan getolkt wordt, is consecutief tolken onontbeerlijk als voorbereiding bij het simultaan tolken.

Contactpersoon: Bart Defrancq

Het postgraduaat Computer-Assisted Language Mediation -kortweg CALM- heeft zijn slagzin “Technology for Language Professionals” niet gestolen.

Het postgraduaat bereidt jou als taalprofessional voor op de digitaliserende arbeidsmarkt en stoomt je klaar voor een job in de (ver)taaltechnologie of communicatie-industrie. Je stelt zelf je curriculum samen uit een aanbod van 14 modules, waaronder Technical Writing, Machine Translation, Python, Natural Language Processing, Digital Communication Management, Desktop Publishing, Advanced Website Management en meer. In het tweede semester loop je drie maanden stage en krijg je de kans om je nieuwe kennis en vaardigheden in de praktijk toe te passen. 

Contactpersoon: Christophe Wybraeke 

Postgraduaat Conferentietolken

Postgraduaat CALM