UGent'ers nemen deel aan Nerdland Festival

(09-05-2022) Van 3 tot 5 juni slaat Nerdland Festival de tenten op in Puyenbroeck, Wachtebeke voor drie dagen vol wetenschap, muziek en gezelligheid. Ontdek hieronder welke UGent'ers de affiche sieren.

Nerdland Festival is de nieuwe naam voor Sound of Science, het wetenschapsfestival ‘voor nerds en hun vrienden’ dat in 2018 boven de doopvont werd gehouden. Samen met Toon Verlinden (The Floor is Yours) richtte Hetty Helsmoortel, toen nog kankeronderzoeker aan de UGent, het festival op. Beide oprichters delen een passie voor wetenschapscommunicatie en vinden dat een écht wetenschapsfestival in open lucht niet kon ontbreken in een land met een festivalcultuur als het onze.

De eerste editie haalde meteen 3.300 bezoekers. Voor de derde editie, dit jaar, gingen Hetty en Toon in zee met Lieven Scheire en ‘Nerdland’ en werd de naam veranderd naar ‘Nerdland festival’. De organisatoren mikken op minstens het dubbele aantal bezoekers, maar blijven het concept trouw: een authentieke festivalsfeer, inclusief muziek en braadworsten, als decor voor wetenschap in alle soorten en maten. Denk aan shows en lezingen, standjes met demo’s en experimenten, workshops en heel veel meer.

UGent'ers op Nerdland

Op het programma staan verschillende UGent’ers.

Het programma vermeldt geen affiliaties, dus mogelijk is deze lijst niet volledig.

Springkasteel UGentDurf Denken

Wil je even stoom aflaten na al die wetenschap, dan kan je – onder andere – terecht in het UGent-springkasteel dat ontworpen werd naar het beeld van de Aula Academica. Fans van het UGent-credo durf denken vinden op de website nog een overzichtje van enkele activiteiten met een wel erg hoog durfdenken-gehalte.

Info & tickets: www.nerdlandfestival.be