Symposium 'Inleidende taalcursus Oekraïens'

Voor wie
Alumni , Bedrijven , Privépersonen , Studenten
Wanneer
16-02-2023 18:00 tot 30-03-2023 21:00
Waar
Campus Mercator gebouw A, Abdisstraat 1, 9000 Gent
Voertaal
Nederlands
Door wie
Humanities Academie
Contact
humanitiesacademie@ugent.be
Website
https://humanitiesacademie.ugent.be/inleidende-taalcursus-oekraiens

Na deze cursus ben je in staat om eenvoudige teksten, korte dialogen en mediaberichten in het Oekraïens voor te lezen, te begrijpen en te vertalen.

De vraag in Vlaanderen naar tolken en vertalers met minstens een basiskennis Oekraïens is sinds de invasie van Oekraïne eind februari 2022 sterk gestegen. De maatschappelijke relevantie van een basiscursus Oekraïens is momenteel dus bijzonder hoog, terwijl de taal in het onderwijs nagenoeg nergens aangeboden wordt. Om deze nood mee te lenigen, organiseert de Humanities Academie een inleidende taalcursus Oekraïens. Vanuit het Russisch herken je namelijk heel wat woorden in het Oekraïens en kan je de boodschap van een Oekraïense tekst ook vaak in algemene termen begrijpen.

Uiteraard is dit onvoldoende om een Oekraïense tekst in ál zijn nuances te begrijpen, laat staan te vertalen of te tolken. Na afloop van deze cursus ben je wel in staat om eenvoudige teksten, korte dialogen en mediaberichten in het Oekraïens correct voor te lezen, te begrijpen en naar het Nederlands om te zetten.