Dr. Ajit baron Shetty

Dr. Ajit baron Shetty behaalde veel successen in de farmaceutische en biotechnologische sector. Hij was o.a. CEO bij Janssen Pharmaceutica. En ook vandaag is hij nog zeer actief in de biotechsector als voorzitter van de Raad van Bestuur van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie.

Baron Shetty is geen academicus, maar is een groot facilitator van wetenschappelijk onderzoek in de farmaceutische wetenschappen. Daarnaast heeft hij op vele manieren de ontwikkeling van onderzoeksinstellingen gesteund.

 

Over het belang van geloven in mensen

"Ajit baron Shetty heeft een echte welgemeende interesse en respect voor mensen. Ik ben ervan overtuigd dat dit ook heeft bijgedragen tot zijn verdiensten, die niet gering zijn, niet in aantal en niet in belang."

Professor Dieter Deforce, faculteit Farmaceutische Wetenschappen, is promotor van dit eredoctoraat.

Laudatio voor doctor Ajit baron Shetty aan de DNA-helix bij het VIB-gebouw in het Technologiepark in Zwijnaarde. Een vertrouwde plek dus voor doctor baron Shetty.

Waarom de wetenschap bruggenbouwers als Ajit Shetty nodig heeft

“Als je tot de wereldtop behoort, komt de wereld naar je toe.” Dat is het uitgangspunt van doctor Ajit baron Shetty. Als topman bij Janssen Pharmaceutica bracht hij de wereld naar Beerse, en als voorzitter van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) helpt hij bruggen bouwen tussen de UGent en de wereld.

Dr Ajit Baron Shetty
Promotor Dieter Deforce:

“Ajit baron Shetty verbeterde ons onderzoeksgebied op heel wat manieren, zoals met zijn verbindende manier van werken. Elke student aan onze faculteit weet wie hij is, en wat hij heeft verwezenlijkt.”

Lees hier het interview

Dankwoord