Teleclassing

Videoconferenties maken gebruik van audio- en videocommunicatie om mensen van verschillende locaties virtueel bij elkaar te brengen. Een videoconferentie kan slaan op een eenvoudige bespreking met een verbinding tussen twee locaties (point-to-point) of een verbinding tussen meer dan twee locaties (multi-point). Op elke locatie kunnen één of meer personen aanwezig zijn. De term teleclassing verwijst naar een geavanceerd videoconferentiesysteem dat een docent in staat stelt om hoorcolleges live door te sturen naar één of meer locaties op afstand en om ook met de volgers op afstand te interageren.

De faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen beschikt over een volledig uitgerust lokaal voor teleclassing: auditorium 2 in de Henri Dunantlaan 2. De apparatuur in auditorium 2 laat toe om videobeelden van spreker of publiek, PC-content en audio te verzenden en ontvangen, ondersteund door dubbele projectie en retourmonitor.

Naast Videoconferentie apparatuur beschikt aud 2 ook over een Capture Agent systeem. Hiermee kunt u uw lessen opnemen (pc-beeld, lesgever en audio) en binnen een cursus op Ufora ter beschikking stellen voor uw studenten.

Aud. 2 is te reserveren via TimeEdit. Wil je gebruik maken van de teleclassing apparatuur, contacteer dan eerst en voldoende op tijd Kurt Killemaes.

Contact

Beheer Gemeenschappelijke Infrastructuur FPPW
Kurt Killemaes
Kurt.Killemaes@UGent.be, tel. 09 264 9129